CV Nederlands

Stadsbeiaardier Frits Reynaert achter het klavier van de Zuidertoren te Enkhuizen

Frits Reynaert startte zijn beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort in 1977.

Na 2 succesvolle audities werd hij benoemd tot stadsbeiaardier van Enkhuizen in 1980 en tot stadsbeiaardier van Almere in 1981. Sinds 1991 is hij eveneens stadsbeiaardier van Hoorn.

Als stadsbeiaardier bespeelt hij de carillons, is hij adviseur/coördinator van de zomerseries carillonconcerten en heeft hij de muzikaal-technische supervisie over de gemeentelijke instrumenten.

In 2016 beëindigde hij na 35 jaar zijn werkzaamheden in Almere.                                        Reynaert is daarnaast werkzaam als stadsbeiaardier van de gemeenten Edam en Dronten.

Tevens is hij beiaardier  van het carillon van het Koninklijk Paleis op de Dam te Amsterdam.

Hij studeerde achtereenvolgens orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, waar hij in 1985 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard behaalde.

Reynaert concerteert vrijwel jaarlijks in binnen- en buitenland. Hij maakte 9 concerttournees in Canada en de USA waaronder meermalen tijdens het prestigieuze International Carillon Festival in Springfield, Illinois.

Hij verstrekt adviezen aan Gemeenten en Beiaardcommissies aangaande beiaardcultuurbeleid en restauraties.                                                                                            Van 1994 tot 2016 is hij actief geweest voor de Nederlandse Klokkenspel Vereniging (NKV), de laatste 7 jaar als bestuurslid. Hij heeft zich met name ingezet voor actualisering en advisering rond het behoud van de beiaardcultuur als Immaterieel Cultureel Erfgoed en de beroepsbelangen in brede zin.